Κάτι τρέχει στον Έβρο
«Πρόσκληση συμμετοχής σε Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τη Σχολική Διαμεσολάβηση»
Για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνεται επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου (γραφεία: Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων & Σχολικών Δραστηριοτήτων).
Η δραστηριότητα γίνεται στο πλαίσιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για τη διαχείριση σχολικής βίας και βελτίωσης σχολικού κλίματος καθώς και την ανάληψη προγραμμάτων με ομάδες μαθητών σχετικής θεματολογίας.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση του εκπαιδευτικού στο ρόλο του συντονιστή, του διαμεσολαβητή και ενήλικα υποστηρικτή, καθώς και η βελτίωση των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη διαχείριση συγκρουσιακών καταστάσεων στο σχολείο με τη χρήση μη-τιμωρητικών μεθόδων.
Οι επιμορφώτριές μας είναι οι: Τσιρτσίδου Ζαχαρούλα, δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια του Υπ. Δικαιοσύνης, (πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Toolkit Company Holland) και Ζαχαράκη Φένια, δικηγόρος, διαμεσολαβήτρια του Υπ. Δικαιοσύνης, (πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών, Toolkit Company Holland)
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 από 18:30 έως 20:30, στο Επιμελητήριο Έβρου.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά (ypssn@dide.evr.sch.gr, ypsd@dide.evr.sch.gr) την αίτηση που τους έχει αποσταλεί υπηρεσιακά έως την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 12.00
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
- Τιμή στη μνήμη του Πασχάλη Πεχλεβανούδη: Το γήπεδο Μεταξάδων φέρει πλέον το όνομά του
(20-04-2025) - Διάσημοι Τούρκοι ηθοποιοί βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το Μεγάλο Σάββατο
(20-04-2025) - Το “Emerald Azzurra” με 80 επιβάτες θα σαλπάρει για Σαμοθράκη!
(20-04-2025) - Διεθνείς "πτήσεις" για τους αθλητές Μπάντμιντον του ΕΘΝΙΚΟΥ: Μάλτα και Βουλγαρία στο πρόγραμμα!
(20-04-2025)
EN
TR






