- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Πρόεδρος συνοριοφυλακών: "Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν την παράνομη είσοδο στη χώρα"
Σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις να βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί και τις μεταναστευτικές ροές να είναι αυξημένες όσο ποτέ άλλοτε ιδίως στον Έβρο, ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων κ. Παναγιώτης Χαρέλας, έδωσε μία συνέντευξη στο seleo.gr.
Μεταξύ των άλλων τόνισε πως "Υπάρχει πίεση στα σύνορά μας στον Έβρο, αλλά και στο Αιγαίο, οι μετανευστικές ροές πιέζουν να μπούνε στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής σε Έβρο νησιά είναι εκατοντάδες οι προσπάθειες εισροής στη χώρα μας".
Συνεχίζοντας τόνισε πως "Ο κύριος στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε σε κανένα την παράνομη είσοδο στη χώρα τα σύνορα μας δεν είναι ένα "ξέφραγο αμπέλι".
Όσον αφορά τα "σχέδια" των μεταναστών ο κ. Χαρέλας είπε πως "Ανακλύπτουν ευφάνταστους τρόπους για να μην πέσουν στα μπλόκα της συνοριοφυλακής και της αστυνομίας".
Μιλώντας για τις τουρκικές αρχές είπε πως "Υπάρχει η συμμετοχή της Τουρκίας σε όλο αυτό το έργο. Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό".
Κλείνοντας έκανε λόγο για το θεσμό του συνοριοφύλακα λέγοντας πως "Ο θεσμός του συνοριοφύλακα είναι εναε πετυχημένος θεσμός και είναι απαραίτητος και αναγκαίος για τη φύλαξη των συνόρων".
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR
_ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-1781771065.jpg)





