Κάτι τρέχει στον Έβρο
Προβλήματα ύδρευσης και άρδευσης στην Περιφέρεια ΑΜΑΘ - Ζητά ενημέρωση η Λαϊκή Συσπείρωση
Πολίτες και επαγγελματίες ταλαιπωρούνται από προβλήματα στην ύδρευση και την άρδευση, τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση και ρίχνει την ευθύνη σε όλες τις κυβερνήσεις, αλλά και στις τοπικές αρχές, δηλαδή στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Σύμφωνα με την παράταξη της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο, υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να βρουν λύσεις και τα αναφέρει αναλυτικά.
Όσον αφορά στον Έβρο, κάνει αναφορά στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το πόσιμο νερό που εκπονήθηκε στο 2022 και στις επισημάνσεις που υπάρχουν σ' αυτό για αναγκαιότητα αναβάθμισης εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού, λόγω "νιτρορύπανσης και ύπαρξης μαγγανίου" στο νερό του Δήμου Ορεστιάδας.
Ακόμη τονίζει την ανεπάρκεια πόσιμου νερού σε οικισμούς του Δήμου Ορεστιάδας, στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης λόγω "παλαιότητας των δικτύων" και λόγω "ανεπαρκούς παροχής" (πχ Φέρες, Αισύμη, Νίψα, Αύρα).
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα συνεχιζόμενα προβλήματα λειψυδρίας του Διδυμοτείχου, των χωριών στον ορεινό όγκο Σουφλίου, αλλά και τη Λευκίμης, όπου χαρακτηριστικά αναφέρει οτι υπήρχε πρόσφατα διακοπή υδροδότησης για επτά συνεχόμενες μέρες.
Η υπόθεση της άρδευσης για μια περιοχή που έχει πολλους αγρότες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αλλά και της ύδρευσης για όλους τους ανθρώπους, είναι πολύ σοβαρή και ενδέχεται τέτοιες αναφορές να προκαλέσουν αδικαιολόγητες ανησυχίες.
Οπότε, αναμένεται να υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από την πλευρά της Περιφέρειας σε όσα αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση, καθώς και από τους Δήμους για τους οποίους γίνεται αναφορά.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







