Κάτι τρέχει στον Έβρο
Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου αστυνομικού μεγάρου Αλεξανδρούπολης;
Ερώτηση για τις ενέργειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τις διαδικασίες ανέγερσης νέου κτιρίου στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης.
Ο κος Παπαδάκης σημειώνει πως "Το υπάρχον Αστυνομικό Μέγαρο, στο οποίο στεγάζεται η ως άνω Υπηρεσία, είναι ένα κτήριο πολύ παλιό, βρίσκεται, δε, σε χώρο ακατάλληλο, αφού, βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχει ακόμη και πρόβλημα στάθμευσης των υπηρεσιακών και μη οχημάτων. Λόγω της τραγικής κατάστασης του Αστυνομικού Μεγάρου, αρχικά, τον Νοέμβριο του 2021, είχε εξαγγελθεί από την Κυβέρνηση ότι: «εντός των προσεχών ημερών ολοκληρώνεται η διαδικασία δημοπράτησης του νέου κτιρίου». Στην συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε δηλώσει από την Αλεξανδρούπολη, πως μέσα στον Απρίλιο του 2023, θα γίνει η ανάδειξη του αναδόχου για την ανέγερση του ανωτέρω κτηρίου."
Παράλληλα, αναφέρει, "Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης στερείται ενός αξιοπρεπούς και λειτουργικού Αστυνομικού Μεγάρου".
Κλείνοντας, υπογραμμίζει, πως "Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα για την κατασκευή ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην πόλη, με αποτέλεσμα, τα προβλήματα να συνεχίζουν να υφίστανται και να διαιωνίζονται" και ρωτά τον αρμόδιο Υπουργο:
- Προτίθεσθε να κατασκευάσετε νέο Αστυνομικό Μέγαρο σε κατάλληλο σημείο εντός της πόλης για την κάλυψη των αναγκών της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Αλεξανδρούπολης; Αν ναι, πότε θα ξεκινήσει η σχετική δημοπράτηση και η ανάδειξη αναδόχου για την κατασκευή του ως άνω μεγάρου;
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







