Κάτι τρέχει στον Έβρο
Νέο σύστημα επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (VCRS) για το αεροδρόμιο "Δημόκριτος"
Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (VCRS) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας (ATS).
Τα νέα συστήματα θα εγκατασταθούν σε 5 διεθνείς αερολιμένες Κέρκυρας, Ρόδου, Κω, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και σε 13 περιφερειακούς αερολιμένες Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Λήμνου, Σάμου, Χίου, Ακτίου, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Μήλου, Καρπάθου, Πάρου, Καλαμάτας, Σητείας καθώς και στο Κέντρο Ελέγχων / Δοκιμών (ΚΗΕΜΣ) της ΥΠΑ.
Αυτό αναφέρει σχετική απόφαση που υπογράφει η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ( ΕΚΤ), του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκη Δανδόλου και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και η δημόσια δαπάνη που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.749.000 ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 25 Μαίου 2020 και η ημερομηνία λήξης της πράξης ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2023.
Το σύνολο των παραδοτέων προκύπτει από την απαίτηση διπλών συστημάτων καταγραφής φωνής για τα πέντε μεγάλα Αεροδρόμια, σε παράλληλη λειτουργία, για επίτευξη πλήρους πλεονασμού (full redundancy).
- Αλεξανδρούπολη: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Σχολή Αγιογραφίας της Μητρόπολης
(29-09-2025) - Η Νέα Βύσσα δικαιώθηκε για το θέμα του ΕΝΦΙΑ
(29-09-2025) - Πραγματοποιήθηκε το τρίτο Youth Summit στην Αλεξανδρούπολη
(29-09-2025) - Τα μπάζα ...επανεμφανίζονται αμέσως στην Αλεξανδρούπολη
(29-09-2025) - Η Σαμοθράκη θα ενταχθεί τελικά στο πρόγραμμα GReco Islands II
(29-09-2025)
EN
TR






