Κάτι τρέχει στον Έβρο
Νέα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Έβρο
Συγκεκριμένα, τα νέα κέντρα θα δημιουργηθούν στο Διδυμότειχο στις Φέρες και στην Ορεστιάδα. Τα ΚΗΦΗ παρέχουν υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας για ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κλπ), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.
Σκοπός της δράσης είναι:
–Η παραμονή των ατόμων τρίτης και τέταρτης ηλικίας στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.
–Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
-Η εναρμόνιση της εργασιακής και οικογενειακής ζωής των μελών των οικογενειών με ηλικιωμένο μέλος.
-Η αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και κοινωνικού αποκλεισμού.
-Η εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης.
-Η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των μελών της οικογένειας.
Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης επισήμανε τα εξής:
«Με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και συνέπεια στα όσα έχουμε υποσχεθεί, φροντίζουμε με έργα να ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές της Περιφέρειας ΑΜΘ και να είμαστε δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη.
Έχουμε χρέος απέναντι στους ηλικιωμένους να τους εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, απαλύνοντας και το βάρος των οικογενειών τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρίες να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν, στηρίζοντας παράλληλα και τις οικογένειες τους, οι οποίες με ηρωικό τρόπο σηκώνουν στους ώμους τους ένα μεγάλο βάρος φροντίδας αυτών των ατόμων».
Εκτός από τα τρία ΚΗΦΗ του Έβρου, υπογράφτηκαν αποφάσεις και για άλλα επτά στην υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και για τέσσερις δομές φιλοξενίας, εκπαίδευσης και φροντίδας ατόμων με προβλήματα.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







