- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μέχρι 15 Νοεμβρίου η αντιπυρική περίοδος και η απαγόρευση χρήσης φωτιάς
Με νέα απόφαση το Πυροσβεστικό Σώμα επέκτεινε την αντιπυρική περίοδο μέχρι και τις 15 Νοεβρίου, σε πολλές περιοχές όλης της Ελλάδας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται κυρίως λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, οπότε ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς παραμένει σε υψηλό επίπεδο.
Για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η απαγόρευση ισχύει για όλες τις περιφερειακές ενότητες και τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής, παράλληλα με την απαγόρευση, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι και περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών και την τήρηση των προβλεπομένων διατάξεων της νομοθεσίας.
Παράλληλα υπενθυμίζεται στους πολίτες να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να τηλεφωνούν αμέσως στο 199 ή στο 112 εάν αντιληφθούν κάπου καπνό ή φλόγες.
Η απαγόρευση μέχρι τις 15 Νοεμβρίου περιλαμβάνει:
-Καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας.
-Καύση χορτολιβαδικών εκτάσεων.
-Καύση βοσκοτόπων.
-Καύση φυτικής βλάστησης σε σωρούς.
-Χρήση "sky landers" (ιπτάμενα φαναράκια ή αερόστατα).
-Χρήση συσκευών στερεών, υγρών και αέριων καυσίμων σε δάση, δασικές εκτάσεις, εκτάσεις περιαστικού πρασίνου, αγροτικές εκτάσεις κλπ.
-Χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο για κατασκήνωση και ψυχαγωγία.
-Καύση ή ρίψη απορριμμάτων, απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος, σπίρτων, κάρβουνων, σταχτών κλπ (η απαγόρευση ισχύει για όλο το έτος).
Στους παραβάτες επιβάλλονται πρόστιμα από 500 έως 50.000 ευρώ και μπορεί να προκύψουν ποινικές ευθύνες με βαριές ποινές.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR







