Κάτι τρέχει στον Έβρο
Μεγάλο κύμα τουριστών από την Τουρκία αναμένεται στην Αλεξανδρούπολη
Το Κουρμπάν Μπαϊραμί, δηλαδή η γιορτή της θυσίας, είναι η δεύτερη μεγάλη γιορτή των μουσουλμάνων (αντίστοιχη με το χριστιανικό Πάσχα). Η πρώτη είναι το Σεκέρ Μπαϊραμί, μετά τη μεγάλη νηστεία (Ραμαζάν).
Το «Κουρμπάν Μπαϊράμ» των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας, η οποία για το έτος 2026 θα εορταστεί από τις 26 έως τις 29 Μαΐου, θα φέρει ένα μεγάλο κύμα τουριστών στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στη Θράκη.
Ήδη από χθες έχει αυξηθεί η κίνηση προς την Αλεξανδρούπολη και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες.
Βέβαια με τόσο μεγάλη κίνηση, παραμένει πολύ σημαντικό το πρόβλημα με τις πολύωρες καθυστερήσεις στο τελωνείο των Κήπων, πλέον και από τις δύο πλευρές των συνόρων και όχι μόνο στην ελληνική. Αυτές οι καθυστερήσεις αποτελούν σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα για κάποιον που θέλει να περάσεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα Κήπων - Υψάλων.
- Πανηγυρίζει το Παρεκκλήσι του Αγίου Κυπριανού στην Αλεξανδρούπολη
(30-09-2025) - Το Εθνικό Αστεροσκοπείο φέρνει την Αστρονομία σε σχολεία του Έβρου και της Ροδόπης
(30-09-2025) - Άγρια δολοφονία σε χωριό των Υψάλων, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα (video)
(30-09-2025) - Ζημιές προκαλούν τα κοπάδια αλόγων στον κάμπο των Φερών και στο Δέλτα
(30-09-2025) - Προκήρυξη για 1 θέση Λογοθεραπευτή στην Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
(30-09-2025)
EN
TR







