Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Επιχείρηση της Αστυνομίας και διαφόρων άλλων υπηρεσιών στο Πανόραμα Διδυμοτείχου.
Επιχείρηση της Αστυνομίας και διαφόρων άλλων υπηρεσιών στο Πανόραμα Διδυμοτείχου.

Γιατί έγινε η αστυνομική επιχείρηση στο Πανόραμα Διδυμοτείχου

17-07-2025

Αφορμή ήταν τα συνεχόμενα περιστατικά πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα στη συγκεκριμένη περιοχή. Παράλληλα βέβαια, υπήρχαν συνεχείς καταγγελλίες για παραβατικές συμπεριφορές των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είναι Ρομά.

Σύμφωνα με όσα λέγονται στο Διδυμότειχο, η πλειοψηφία των κατοίκων είναι νεοφερμένοι από άλλες περιοχές της Θράκης, οι οποίοι κατάφεραν να εκτοπίσουν με πιέσεις και απειλές τους παλιούς ντόπιους κατοίκους και να καταλάβουν οικίες.

Τις προηγούμενες ημέρες ζητήθηκε επίσημα η παρέμβαση του Εισαγγελέα Ορεστιάδας και έτσι οργανώθηκε η χθεσινή επιχείρηση στο Πανόραμα.

ΤΣΟΥΛΚΑΝΑΚΗΣ

Όπως αναφέρει επίσημα ο Δήμος Διδυμοτείχου, η επιχείρηση έγινε "με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας που εντάθηκαν το τελευταίο διάστημα, κορυφούμενα με αλλεπάλληλες εμπρηστικές ενέργειες".

Στο Πανόραμα λοιπόν έγινε επέμβαση της αστυνομίας και υπαλλήλων από την Πολεοδομία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΔ.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, υπήρχαν καταγγελίες για παράνομες συνδέσεις με τα δίκτυα ηλεκτρικού ρεύματος και υδροδότησης, καθώς και παράνομες κατασκευές, για τις οποίες θα έπρεπε να επιβληθούν οι ανάλογες κυρώσεις στους υπευθύνους. Επίσης εντοπίστηκαν κάποιοι ανήλικοι για τις πυρκαγιές του τελευταίου διαστήματος, εναντίον των οποίων και των γονέων τους θα κινηθεί νομική διαδικασία, εάν προκύψουν ικανά στοιχεία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ένας 14χρονος από το Πανόραμα, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός έβαλε τη φωτιά αυτής της Δευτέρας.

Το σίγουρο είναι η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα, γιατί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΥΑΔ και ουσιαστικά "έκλεβαν" νερό.

Το θέμα είναι ότι υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό διαμαρτυρίες στο Διδυμότειχο για την κατάσταση που επικρατεί στο Πανόραμα και για τη συνολική συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής.

Η Δήμος Διδυμοτείχου τονίζει οτι η χθεσινή επιχείρηση έγινε "στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής για την πρόληψη και αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών."

newsroom © e-evros.gr