- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
FSRU Αλεξανδρούπολης: Επίσημη πρεμιέρα του έργου με παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας & της Βουλγαρίας
Με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό προγραμματίζεται για τις 3 Μαίου η επίσημη εκκίνηση του μεγάλου έργου του FSRU της Αλεξανδρούπολης.
Η υποδομή χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα υπόλοιπα βαλκανικά κράτη. Εν μέσω των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση το FSRU της Gastrade έρχεται να παρέχει νέο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου προς Ελλάδα και Βουλγαρία σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και σε Ρουμανία και Β. Μακεδονία συμβάλλοντας στην απεξάρτηση από το ρωσικό ορυκτό καύσιμο.
Με αυτά τα μηνύματα οι μέτοχοι της Gastrade, ο όμιλος Κοπελούζου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας, ο ΔΕΣΦΑ, η Bulgartransgaz και η Gaslog, έχουν προγραμματίσει στην Αλεξανδρούπολη μία εικονική παρουσίαση του έργου σηματοδοτώντας την εκκίνηση του. Μηνύματα με ιδιαίτερο συμβολισμό αναμένεται να στείλουν και οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Κιριλ Πετκόφ έχουν προσκληθεί να παραστούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.
Το FSRU Αλεξανδρούπολης με βάση το χρονοδιάγραμμα των μετόχων του αναμένεται να είναι έτοιμο, να φτάσει και να εγκατασταθεί δηλαδή το ειδικό πλωτό δεξαμενόπλοιο τον Νοέμβριο του 2023. Οι πληροφορίες θέλουν τη Gastrade να επιδιώκει την επίσπευση της ανάπτυξης του έργου. Το FSRU θα είναι σε θέση να παρέχει 5,5 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ελλάδα και τη Βαλκανική αγορά.
Με την υλοποίηση και της δεύτερης υποδομής (FSRU Θράκης) από το 2024 οι ποσότητες μεταφοράς φυσικού αερίου διπλασιάζονται και θα είναι εφικτή η διακίνηση τους ακόμη και μέχρι την Ουκρανία.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR






