Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Επίδομα σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες - Ποια είναι τα κριτήρια
Αναμένεται να ανοίξει η ειδική πλατφόρμα για να δοθούν 50 εκατομμύρια ευρώ σε επιστήμονες κι ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.
Πρόκειται για κατηγορίες εργαζομένων, που είναι από τις παραμελημένες των κορονο-βοηθημάτων, καθώς έχουν λάβει μόνο ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ από την αρχή της πανδημίας.
Δικαιούχοι είναι γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι, κτηνίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές.
Για να λάβουν το επίδομα 400 ευρώ, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα εισοδήματα Απρίλη-Δεκέμβρη 2020. Κι αυτό, γιατί δεν μπορούν να αντληθούν τα στοιχεία τους από το Taxis μιας και δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις του 2020.
Θα παίξει μεγάλο ρόλο, στο αν θα το λάβουν όλοι ή αν θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή αν υπερκαλυφθεί το ποσό των 50 εκατ. ευρώ από τους αιτούντες το επίδομα.
πηγή:Ethnos.gr
- Σήμερα γιορτάζουμε το "Πάσχα του καλοκαιριού"
(15-08-2025) - Δεκαπενταύγουστος στις Παναγίες του Έβρου
(15-08-2025) - Αλεξανδρούπολη: Σύσκεψη Φορέων για την προστασία από δασικές πυρκαγιές
(15-08-2025) - Η επιστροφή του Ασπροπάρη που σώθηκε από την πυρκαγιά του Δάσους Δαδιάς
(15-08-2025) - Αναβολή του "παραδοσιακού μπάλου" στη Σαμοθράκη, λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
(15-08-2025)
EN
TR






