Κάτι τρέχει στον Έβρο
Επανεισδοχη 97 Αλλοδαπών στις Τουρκικές Αρχές από τους Κήπους του Έβρου
Στις 10:00 το πρωί σήμερα Παρασκευή αναμένεται ξεκινήσει η διαδικασία επανεισδοχής 97 Αλλοδαπών στις Τουρκικές Αρχές από τους Κήπους του Έβρου, από τα Προαναχωρησιακα κέντρα κράτησης Δράμας και Ξάνθης.
Η εν λόγω διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο Πρωτοκόλλου Επανεισδοχης και της συμφωνίας Επανεισδοχης Ε.Ε- Τουρκίας.
Την ίδια ώρα, ενδείξεις για σταδιακή μετατόπιση των μεταναστευτικών ροών από το Ανατολικό Αιγαίο προς τον επονομαζόμενο κεντρικό μεσογειακό «δρόμο» που «συνδέει» Λιβύη και Ιταλία παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα.
Πιο αναλυτικά, διαπιστώνεται αύξηση του αριθμού των διασώσεων - συλλήψεων παράνομων μεταναστών που ταξιδεύουν από τις ακτές της Λιβύης προς αυτές της Ιταλίας.
Στις αρμόδιες ευρωπαϊκές υπηρεσίες, φτάνουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στις ακτές της Λιβύης βρίσκονται 300.000 μετανάστες και πρόσφυγες, που το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία.
Κατερίνα Καλεντερίδου
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






