- Με μεγάλη συμμετοχή η φιλανθρωπική βραδιά των Daughters of Penelope για το Friendship Camp
(28-06-2026) - Τα 2α γενέθλιά του γιόρτασε το ΝΟΑ cafe bar στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης
(12-06-2026) - Λαμπερά εγκαίνια στην Αλεξανδρούπολη: Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε το νέο κατάστημα της «Καλλιτσάρης Δ. & Υιοί ΟΕ»
(12-06-2026)
Κάτι τρέχει στον Έβρο
Εννέα καθηγήτριες του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης στο Πειθαρχικό, για περιστατικό σε σχολική εκδρομή
Η ΑΔΕΔΥ Έβρου εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης σε εννέα καθηγήτριες (φιλολόγους) του 1ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, οι οποίες θα κριθούν αύριο στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, με το ερώτημα της δυνητικής αργίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, το περιστατικό σημειώθηκε πριν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής και αντιμετωπίστηκε άμεσα με όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέσα. Δηλαδή επιβλήθηκαν κυρώσεις στους εμπλεκόμενους μαθητές, γνωμοδότησε η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης, ενεπλάκησαν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι και σχεδιάστηκαν παιδαγωγικές δράσεις για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.
Πατ' όλα αυτά, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και τελικά παραπέμφθηκαν οι φιλόλογοι στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Για αύριο το πρωί στις 8:30 που είναι προγραμματισμένη η εξέτασης του θέματος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο στην Κομοτηνή, η Α΄ και η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου έχουν προκηρύξει κινητοποίηση και καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στις εννέα συναδέλφους τους.
- Επιστολή διαμαρτυρίας και αγωνίας, από Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Ορεστιάδας
(01-07-2025) - Στον Άγνωστο Στρατιώτη παρέμβαση για το Αναγνωστήριο Αλεξανδρούπολης
(01-07-2025) - Πρώτη Θέση στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης για τον ΝΟΑ
(01-07-2025) - Ιδρύεται Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο στη Σαμοθράκη
(01-07-2025) - Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου
(01-07-2025)
EN
TR







