Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ένα εντυπωσιακό graffiti για το μετάξι στο Γυμνάσιο Σουφλίου (video)
Ένα εντυπωσιακό graffiti κοσμεί πλέον τον τοίχο του Γυμνασίου Σουφλίου, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Graffiti-Street Art», που οργάνωσε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Σουφλί.
Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του graffiti και να εμβαθύνουν στη φιλοσοφία αυτής της τέχνης του δρόμου, που αποτελεί μια παρέμβαση στον δημόσιο χώρο. Επιπλέον, ανακάλυψαν τα βασικά εργαλεία του graffiti (χρώματα, βαλβίδες, stencil) και την τεχνική γραμμών με spray.
Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από το μετάξι, που έχει καθορίσει τη φυσιογνωμία της πόλης τους, τα παιδιά δημιούργησαν το δικό τους έργο.
Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες χρησιμοποιώντας τον τοίχο του σχολείου τους ως καμβά και με την καθοδήγηση του artist-creative director, Ιωάννη Μητρουλάκη, αποτύπωσαν τον κύκλο ζωής του μεταξοσκώληκα.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







