Κάτι τρέχει στον Έβρο
Έβρος: Ξεκινάει το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας του κάμπου Θυμαριάς-Τυχερού-Φυλαχτού
Την αντιπλημμυρική προστασία 38.500 στρεμμάτων στον κάμπο Θυμαριάς – Τυχερού – Φυλαχτού του Δήμου Σουφλίου ενισχύει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με ένα νέο έργο προϋπολογισμού 3,1 εκατομμυρίων ευρώ από πόρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Το έργο έχει στόχο την ισχυροποίηση τωναντιπλημμυρικών υποδομών του κάμπου ο οποίος δέχεται μεγάλο υδάτινο φορτίο ταυτόχρονα από τον ποταμό Έβροστα ανατολικά, το ρέμα Λύρας στα βόρεια και το ρέμαΣαράντη στα νότια.
Με το έργο, θα συντηρηθούν και θα αποκατασταθούντα αναχώματα του ποταμού Έβρου και των ρεμάτων Λύρας και Σαράντη, θα καθαριστούν τα δύο αυτά ρέματα καθώς και άλλα μικρότερα που καταλήγουν σε αυτά, θα καθαριστεί το δίκτυο των αποστραγγιστικών καναλιών και τάφρων, θα επισκευαστούν και θα αναβαθμιστούν τα θυροφράγματα και τα αντλιοστάσια.
Η σύμβαση του έργου υπογράφηκε εχτές από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον ανάδοχο του έργου κ. Μιχάλη Κούγκουλο, νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ΜΙΧΑΗΛ ΚΟΥΓΚΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ.
Παρακάτω ακολουθεί και φωτογραφία από την υπογραφή του έργου:
-1640939627.jpg)
- Μέχρι 30 Απριλίου η προθεσμία για καθαρισμούς οικοπέδων
(22-04-2025) - Προβληματισμός για το μικρό ενδιαφέρον στη διαδικασία πρόσληψης ΕΠΟΠ
(22-04-2025) - Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί
(22-04-2025) - Πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος αν παρκάρεις σε θέση για άτομα με αναπηρία
(22-04-2025) - Ανακοίνωση Πρωθυπουργού: Επιστροφή ενός ενοικίου στους ενοικιαστές και 250 ευρώ σε συνταξιούχους
(22-04-2025)
EN
TR






