Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
WOLT

Κάτι τρέχει στην Ελλάδα

Δόθηκε τελικά παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

Δόθηκε τελικά παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016

01-01-2016

Μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 παρατείνεται η προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016 και δίνει ανάσα στους χιλιάδες υπόχρεους που έκαναν ουρές στις τράπεζες για να πληρώσουν.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση εχθές επισημαίνοντας ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".

Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μέσα από την εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" δήλωσε πως «Μέχρι την Τρίτη είχαν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας 4,5 εκατομμύρια οχήματα ενώ υπολείπονταν 800.000 μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι το νούμερο αυτό είναι μεγάλο.

Ο κ Αλεξιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα όσων ανθρώπων έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων λόγω μικρής αύξησης του επιτοκίου.