Κάτι τρέχει στον Έβρο
Διάσωση γατουλή που είχε εγκλωβιστεί από το πλήρωμα της Zante Ferries
Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου το πλήρωμα της Zante Ferries, που εκτελούσε το πρωινό του δρομολόγιο από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη, έγινε πρωταγωνιστής σε μια συγκινητική διάσωση γατούλη που έπεσε στη θάλασσα.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες από το Facebook group "Ομάδα Φιλόζωων Αλεξανδρούπολης", την Παρασκευή ένας μικρός γατούλης είχε εγκλωβιστεί σε όχημα από τη Σαμοθράκη. Το ζωάκι τρομαγμένο πήδηξε στη θάλασσα, όταν άνοιξαν οι πόρτες του πλοίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
Για καλή του τύχη, το συμβάν έγινε εγκαίρως αντιληπτό από το πλήρωμα, το οποίο με συντονισμένες και γρήγορες προσπάθειες κατάφεραν να το ανασύρουν ζωντανό από το νερό.
Ο γατούλης, που πλέον ακούει στο όνομα Κουστώ, μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο της πόλης από εθελόντρια της "Ομάδας Φιλόζωων Αλεξανδρούπολης", μαζί με άλλες γατούλες από τη Σαμοθράκη που ταξίδεψαν για στείρωση και θεραπείες.
Στα καλά νέα, ο Κουστώ είναι περίπου 6 μηνών, απόλυτα υγιής, έχει στειρωθεί και βρίσκεται σε φιλοξενία. Αυτό που απομένει τώρα, είναι να βρει την παντοτινή του οικογένεια, για να δοθεί σε μια υπεύθυνη υιοθεσία, με όλα τα νόμιμα.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR







