ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Δελτίο τύπου της 5ης Αυγούστου 2016
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα από τη χώρα μας στην Τουρκία μεγάλη ποσότητα κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί λαθρεμπορίας, περί δημόσιας υγείας και περί τελωνειακού κώδικα και για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή Κατασχέθηκαν 1.200 περίπου κιλά κρέατος
Συνελήφθησαν χθες (4-8- 2016), πρώτες πρωινές ώρες, σε παρέβρια περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 49, 40 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί λαθρεμπορίας, περί δημόσιας υγείας και περί τελωνειακού κώδικα και για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, εντός απαγορευμένης παρέβριας περιοχής των Φερών, χωρίς τη σχετική άδεια, όπου επιχειρούσαν να μεταφέρουν παράνομα από τη χώρα μας προς την Τουρκία, με τη χρήση οχημάτων και ξύλινης βάρκας, 1.200 περίπου κιλά βοδινού κρέατος, το οποίο, όπως προέκυψε, ήταν ακατάλληλο για κατανάλωση. Κατασχέθηκαν η προαναφερόμενη ποσότητα κρέατος, μία (1) ξύλινη βάρκα και τρία (3) οχήματα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα ΠλημμελειοδικώνΑλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 5 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν την 3 και 4-8-2016, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 32 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, το βράδυ της 3-8- 2016, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.
Λίγο πιο κάτω, ο 27χρονος ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και μαζί με τον 32χρονο, συνοδηγό του οχήματος, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, κινούμενοι σε δασική περιοχή.
Ακολούθως οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να συλλάβουν άμεσα τον 27χρονο, ενώ, λίγες ώρες αργότερα, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος.
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.
Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.
- Πρώτη άσκηση στρατιωτικής κινητικότητας της ΕΕ στην Αλεξανδρούπολη
(17-04-2025) - Κρίσιμη σύσκεψη στο Διδυμότειχο: Ο Παπαδάκης προτείνει Πολιτοφυλακή για την αντιπυρική προστασία
(17-04-2025) - Τα 7 χιλιόμετρα δρόμου Ελαφοχωρίου – Χιονάδων απειλούν την ασφάλεια των κατοίκων (φωτο)
(17-04-2025) - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες τριών Τούρκων που εμπλέκονται στη δολοφονία 39χρονου στην Αθήνα
(17-04-2025)
EN
TR






