Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ασθενής στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αρνείται την μετάγγιση αίματος λόγω θρησκείας
Αντιμέτωποι με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός ασθενούς βρίσκονται αυτή την περίοδο γιατροί του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι πρέπει να υποβάλλουν σε βιοψία έναν ασθενή που είναι Μάρτυρας του Ιεχωβά. Επειδή ο ασθενής ασπάζεται τη συγκεκριμένη θρησκεία, δεν δέχεται να του γίνει μετάγγιση αίματος.
Εν τούτοις αν κάτι "πάει στραβά" κατά τη διάρκεια της βιοψίας είναι πιθανό οι γιατροί να καταφύγουν στη λύση της μετάγγισης για να τον σώσουν.
Ο ασθενής αρνείται να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος ακόμη κι αν πρόκειται να χάσει τη ζωή του σε αντίθετη περίπτωση, ενώ οι γιατροί αρνούνται να μην τον μεταγγίσουν εφόσον κρίνουν απαραίτητη τη συγκεκριμένη πράξη. Το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η βιοψία είναι απαραίτητη για να γίνει διάγνωση της πάθησης του ασθενούς προκειμένου να του χορηγηθεί και η ανάλογη θεραπεία.
Μέχρι αυτή την ώρα πάντως το θρησκευτικό-επιστημονικό μπρα ντε φερ δεν έχει καταλήξει κάπου αφού οι συζητήσεις των δύο πλευρών συνεχίζονται.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






