Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αλεξανδρούπολη: Σε «ελεύθερη πτώση» ο τζίρος στον κλάδο της εστίασης
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα στον κλάδο της εστίασης της Αλεξανδρούπολης από τις γιορτές και μετά, με τους επαγγελματίες να εκφράζουν φόβους για λουκέτα εάν η πολιτεία δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα στήριξης.
Ο πρόεδρος της εστίασης, Ν. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας χαρακτήρισε πολύ άσχημη την κατάσταση, επισημαίνοντας πως η πτώση στον κλάδο ήταν απότομη από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αγγίζοντας περίπου το 80%.
«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία στον κλάδο χωρίς να βλέπουμε φως στο τούνελ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως «υπάρχουν μαγαζιά που δουλεύουν μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο επιλέγοντας τις υπόλοιπες ημέρες να παραμένουν κλειστά».
Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης ζητούν άμεση στήριξη από την πολιτεία, θέτοντας υπόψη του υπουργού Οικονομικών δυο ζητήματα. Το πρώτο αφορά στην επιδότηση ενοικίου και το δεύτερο στο ενεργειακό κόστος.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






