Κάτι τρέχει στον Έβρο
Αλεξανδρούπολη: Ο Εμπορικός Σύλλογος ενημερώνει για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Αναγκαστικού Νόμου 380/1968, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 14 ν. 4468/2017, η πρώτη Μαΐου προστέθηκε στις ημέρες υποχρεωτικής αργίας.
Σύμφωνα δε με την παρ. 2 του αυτού άρθρου, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μπορεί με απόφασή του να μεταθέτει την αργία σε άλλη εργάσιμη ημέρα, εφόσον συμπίπτει με Κυριακή, ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ή με την Δευτέρα του Πάσχα.
Σε υλοποίηση της σχετικής δυνατότητας, εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 33566/2022 απόφαση του Υπουργού Εργασίας, με την οποία, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται φέτος για την αμέσως επόμενη ημέρα, Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022. Συνεπώς κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται γενικά η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο του ν. 4177/2013, πλησιάζει και η ενδιάμεση εαρινή εκπτωτική περίοδος (1η Μαΐου έως 15 Μαΐου), για όλες τις περιοχές που δεν έχει οριστεί διαφορετική περίοδος από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη. Οι 15 ημέρες είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες.
Σε ότι αφορά την λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή των φετινών ενδιάμεσων εκπτώσεων που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέδωσε την υπ' αριθμ. 40002/2022 εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία, η δυνατότητα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μετατίθεται χρονικά την επόμενη Κυριακή, δηλαδή στις 8 Μαΐου 2022.
Συνεπώς, τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 θα παραμείνουν κλειστά. Για την Κυριακή 8 Μαΐου, τονίζουμε ότι, το προτεινόμενο ωράριο για τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης καθορίζεται από ώρα 11:00 έως ώρα 14:00.
Υπενθυμίζεται ότι, τόσο η συμμετοχή στις ενδιάμεσες εκπτώσεις όσο και η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 8 Μαΐου, είναι προαιρετικές.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






