Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

Για μετά το Πάσχα πάει η λύση της θέρμανσης στα σχολεία του Διδυμοτείχου.
Για μετά το Πάσχα πάει η λύση της θέρμανσης στα σχολεία του Διδυμοτείχου.

Ακόμα να λυθεί το πρόβλημα θέρμανσης σε σχολεία του Διδυμοτείχου.

07-03-2025

Ένα σύνολο ενεργείων που δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρουσιάστηκε στον απολογισμό του Δήμου Διδυμοτείχου, για το πρόβλημα θέρμανσης του 2ου Γυμνασίου και του ΓΕΛ που ταλαιπώρησε τους μαθητές.

Όπως είναι γνωστό, από τον Μάρτιο του 2024 η Διευθύντρια του ΓΕΛ βεβαίωσε οτι ήταν γνωστό το πρόβλημα με τον λέβητα και είχε ενημερωθεί ο Δήμος. Κι όμως, έπρεπε να φτάσουμε στον Νοέμβριο του 2024 για να βγει εντελώς εκτός λειτουργίας και να μείνουν χωρίς θέρμανση οι μαθητές.

Τότε ο Δήμος αποφάσισε να μπουν προσωρινά κλιματιστικά και έγινε απ' ευθείας ανάθεση, μέχρι να τοποθετηθούν μόνιμες αντλίες θερμότητας. Τελικά, το πρόβλημα παρέμεινε και στα μέσα Ιανουαρίου είχαμε το γνωστό γεγονός με την αποχώρηση των παιδιών από τα σχολεία, λόγω του κρύου.

Το ίδιο έγινε και στα τέλη Φεβρουαρίου, με τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, όταν ο Δήμαρχος αποφάσισε να μη λειτουργήσουν τα σχολεία.

KYRCOM

Τελικά, στη συνεδρίαση απολογισμού της δημοτικής αρχής, έγινε γνωστό οτι η λύση του προβλήματος μετατέθηκε για μετά το Πάσχα. Αιτία είναι οτι δεν μπορούσαν να εργαστούν για την τοποθέτηση του νέου συστήματος θέρμανσης, γιατί εν ώρα λειτουργία των σχολείων δεν επιτρέπεται να βρίσκονται άλλοι μέσα στο χώρο. Και επειδή η εργολαβία δεν μπορούσε να πείσει τους εργάτες να εργαστούν απογεύματα ή σαββατοκύριακα, όλες οι εργασίες έμειναν πίσω.

Εδώ πλέον μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου. Μια σειρά από νόμους, ρυθμίσεις, απαγορεύσεις κλπ κλπ, αφήνουν χωρίς θέρμανση τα σχολεία επί μήνες και στο τέλος οι υπεύθυνοι όλων των χώρων, θέλουν να μας πείσουν οτι είναι αποτελεσματικοί στις υποχρεώσεις τους. Ύστερα απορούμε γιατί έχουμε τέτοια αποτελέσματα στη λειτουργία του δημοσίου και γενικά της κοινωνίας μας.