Κάτι τρέχει στον Έβρο
Ακόμα κλειστές οι τράπεζες μέχρι και την Τετάρτη.
Παράταση της τραπεζικής αργίας μέχρι την Τετάρτη αποφασίστηκε στη σύσκεψη των εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. Για την εφαρμογή της θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.
Η επιλογή αυτή ενισχύει την άποψη ότι η ΕΚΤ δεν θα μεταβάλλει το όριο του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστόστητας (ELA), ενώ αν τελικά αυξηθεί, οι τράπεζες θα μπορέσουν να ανοίξουν, για να διενεργούνται και άλλες εργασίες, ενώ ενδεχομένως να αυξηθεί στα 100 ευρώ το ποσό της ανάληψης από τα ATMs. Κρίσιμη θεωρείται η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ την Τετάρτη μετά την Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης.
Αν οι ευρωπαίοι ηγέτες δώσουν ένα σήμα για επίτευξη νέας συμφωνίας, τότε η ΕΚΤ την Τετάρτη θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον ELA και να αποκαταστήσει τις συνθήκες ρευστότητας στην αγορά.
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR






