Κάτι τρέχει στον Έβρο
400.000 € στο Δήμο Διδυμοτείχου για τις πλημμύρες
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.950.000 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Από τα χρήματα αυτά, 400.000 € προορίζονται για το Δήμο Διδυμοτείχου που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες της περασμένης άνοιξης. Οι θεομηνίες ειδικά τον μήνα Μάρτιο, αλλά και το χαλάζι, είχαν μετατρέψει τους δρόμους κυριολεκτικά σε λίμνες, ενώ μερικοί κάτοικοι είχαν επιστρατεύσει ακόμη και...βάρκες προκειμένου να μετακινούνται.
Χωριά εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, ιδιαίτερα το Ισαάκιο είχαν προκαλέσει σοβαρές καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες που ύστερα από παρατεταμένη ξηρασία, δέχθηκαν "επίθεση" από τη βροχή.
Στο σημείο τότε είχαν βρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, αλλά και ο Βουλευτής της ΝΔ στον Έβρο, Αναστάσιος Δημοσχάκης, προκειμένου να εκτιμήσουν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής.
Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά που διαθέτει το ΥΠΕΣ:

- Ημερίδα για το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ στην Αλεξανδρούπολη
(18-10-2025) - Έβρος: Πως συνελήφθη ο 60χρονος που προσπάθησε να φέρει από την Τουρκία εμβόλια για την ευλογιά
(18-10-2025) - Μαθητές από την Αλεξανδρούπολη έφτιαξαν τα «Ηλιοτρόπια» του Βαν Γκογκ… από ανακυκλώσιμα υλικά!
(18-10-2025) - Το Διδυμότειχο υποδέχθηκε τους 120 φοιτητές Ψυχολογίας
(18-10-2025) - Αναβαθμίζονται ενεργειακά το 1ο ΓΕΛ & το 3ο Γυμνάσιο – Δόμνα Βισβίζη Αλεξανδρούπολης
(18-10-2025)
EN
TR






