Ο πληρέστερος ηλεκτρονικός επαγγελματικός οδηγός του N.Έβρου
Big Barrel

Κάτι τρέχει στον Έβρο

40 ηλικιωμένοι από ολόκληρο τον Έβρο –και όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη– φιλοξενούνται στα σπιτάκια της κατασκήνωσης.
40 ηλικιωμένοι από ολόκληρο τον Έβρο –και όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη– φιλοξενούνται στα σπιτάκια της κατασκήνωσης.

40 ηλικιωμένοι στην κατασκήνωση της Μάκρης – Διαθέσιμες ακόμη θέσεις για συμμετοχή

26-08-2025

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας πήρε «σάρκα και οστά» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, με την έναρξη της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου στη Μάκρη. Από χθες, Δευτέρα 25 Αυγούστου, 40 ηλικιωμένοι από ολόκληρο τον Έβρο –και όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη– φιλοξενούνται στα σπιτάκια της κατασκήνωσης, όπου θα παραμείνουν έως και τις 3 Σεπτεμβρίου.

Η κατασκήνωση δέχτηκε ηλικιωμένους ανεξάρτητα από το αν είναι μέλη ΚΑΠΗ ή όχι, αρκεί να πληρούσαν συγκεκριμένα κοινωνικά και υγειονομικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, δικαίωμα συμμετοχής είχαν όσοι βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, ζουν μόνοι τους λόγω χηρείας ή έλλειψης οικογένειας και διέθεταν ιατρική βεβαίωση που να επιτρέπει τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατασκήνωσης.

KYRCOM


Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στιγμές ξεκούρασης, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βγουν από τη ρουτίνα και να περάσουν ευχάριστες μέρες σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Σε επικοινωνία που είχε το e-evros.gr με τον υπεύθυνο της κατασκήνωσης, κ. Μπάμπη Τζαντζαλή, μεταφέρθηκε ο ενθουσιασμός του για τη δράση αυτή, αλλά και η ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση που βρήκε στην τρίτη ηλικία. Όπως σημείωσε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες θέσεις, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα και σε άλλους ηλικιωμένους να συμμετάσχουν εφόσον το επιθυμούν.