Κάτι τρέχει στην Ελλάδα
Ξεκινά τη Δευτέρα 1η Μαΐου, η αντιπυρική περίοδος
Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς ξεκινάει, τη Δευτέρα 1η Μαϊου, επισήμως η αντιπυρική περίοδος σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό το Πυροσβεστικό Σώμα απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά και να συμβουλεύονται τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, λήγει αύριο (30 Απριλίου) η προθεσμία για τους καθαρισμούς σε οικόπεδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στην Πυροσβεστική για ακαθάριστα οικόπεδα, παρά το γεγονός ότι τη μέριμνα για την εκπλήρωση της υποχρέωσης των καθαρισμών από τους ιδιοκτήτες των χώρων έχουν οι δήμοι.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βασίζεται και φέτος στο δόγμα πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχοντας ως γνώμονα την εμπειρία και τα διδάγματα της περσινής περιόδου ώστε τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν πέρυσι να βελτιωθούν περαιτέρω.
Οδηγοί του σχεδιασμού θα είναι και φέτος το τρίπτυχο «Πρόληψη, Προετοιμασία, Ετοιμότητα» σε συνδυασμό με την άμεση απόκριση στα έκτακτα συμβάντα αλλά και η περαιτέρω ενίσχυση συνεργασίας και συντονισμού όλων των φορέων: Πυροσβεστικού Σώματος, Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, ΕΚΑΒ, Δασικών Υπηρεσιών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθελοντών. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι περιπολίες της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και του ΓΕΕΘΑ τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (4 ή 5).
- Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί κατά των κουνουπιών με ελικόπτερα
(16-04-2025) - Ενίσχυση πυρόσβεσης στον Έβρο – Πρόταση Δερμεντζόπουλου για δύο Διοικήσεις
(16-04-2025) - Θράκη: Πριν το Πάσχα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 2021
(16-04-2025) - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το κρέας και τα αυγά – Οι οδηγίες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας ΑΜΘ
(16-04-2025) - ΔΠΘ και ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. ενώνουν δυνάμεις: Σπουδές με προοπτική και σύνδεση με την αγορά εργασίας
(16-04-2025)
EN
TR







