Κάτι τρέχει στον Έβρο
2 στα 3 καταστήματα στην Ορεστιάδα είναι κλειστά
Σε απόγνωση βρίσκονται οι καταστηματάρχες της Ορεστιάδας, με την ολοένα και αυξανόμενη οικονομική κρίση. Τελευταίο πλήγμα, η αύξηση του ΦΠΑ.
Όπως εξήγησε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Αθανάσιος Σιγρέκης, μπορεί η αύξηση του 1% να φαίνεται μικρή, έως και ελάχιστη, οι επιπτώσεις ωστόσο στην αγορά είναι πολύ μεγάλες.
Κι αυτό γιατί, μαζί με τον ΦΠΑ, ανεβαίνουν και οι τιμές, και μάλιστα σε είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα τα χρήματα των καταναλωτών ολοένα και μειώνονται.
Χαρακτηριστικό της όλης κατάστασης είναι ότι 2 στα 3 καταστήματα στην Ορεστιάδα είναι κλειστά, ή με την πινακίδα «ενοικιάζεται», τόνισε ο κ. Σιγρέκης.
Στο όλο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί και ο ανταγωνισμός από τις γείτονες χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία, όπου ο ΦΠΑ είναι κατά πολύ μικρότερος, με αποτέλεσμα τα προϊόντα να διατίθενται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στην αγορά του Βορείου Έβρου.
- Το Γυμνάσιο Μεταξάδων για δεύτερη χρονιά Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
(01-10-2025) - Σκληρές δηλώσεις του Πάρη Παπαδάκη, για "κομπλεξικούς και πονηρούληδες" (video)
(01-10-2025) - ΑΜΘ: Ξεκίνησε η εναέρια ρίψη δολωμάτων για τον εμβολιασμό κατά της λύσσας
(01-10-2025) - Διαμαρτύρονται οι Αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης για την απόσπαση δύο γιατρών
(01-10-2025) - Νέο αίτημα για Ειδική Οικονομική Ζώνη στο Τρίγωνο Έβρου
(01-10-2025)
EN
TR






